pühapäev, 18. aprill 2021

Sõit-sõit-sõit (Tal)linna

Miks sinna minna? Ikka solistikonkursiks harjutama ning klaverisaatjaga kokku mängima. Keset õppeaastat olla üle kahe kuu koolist eemal oli üsna sürr tunne ning tagasi minek, eriti veel esimest korda autoga kooli sõites, eriliselt ebareaalne. Muidugi ka äärmiselt lahe. Ilmgi aitas meeleolule soojalt kaasa: sõbralik kevadpäike paitas nii autoga sõites, tänaval jalutades kui musitseerides. 


Kooli meistripilliga mängimine on ikka täiesti teine teema. Kodus on mul küll hea, aga firmapill, mille helikvaliteet ja kõlajõud on täiesti teine. Seal, olles Pöllmanni kontrabassi kätte võtnud ning mänginud esimesed noodid, pidi vibratsioon ning tooni kaunidus mind peaaegu jalust niitma. 

Harjutamine ja kokkumäng läksid väga hästi, ka üks Zoomitund sai koolis ära tehtud ning tagasi Pärnusse jõudsin viimaste päikesekiirtega. Sõit nii sinna kui tagasi meeldiva muusika saatel ning kohvi rüübates oli äärmiselt mõnus, kuigi esmakordselt iseseisvalt Tallinna kesklinnas sõitmine ka üsna närvesööv. 

Tagasi Pärnus, olen nüüd nädalavahetusel võtnud veidi hoogu maha. Esmaspäeval on tulemas eesti keele riigieksam ning sinna ei ole mingit mõtet minna täieliku närvipuntrana, mis ma oleksin siis, kui oleksin jätkanud ka puhkepäevadel nii nagu nädala sees - siiani on iga päev hommikust hilja õhtuni välja olnud õppimist täis. 

Niisiis olen endasse rohkesti päikesevalgust kogunud: Pärnus on ilm täiesti imeline. Pärast esimest lumerohket talve on suvesoojad tulnud üllatavalt kiiresti. Juba täna olid õues päikest võttes toredateks kaaslasteks päikeseprillid, jahedad joogid ja lühikesed käised. Õues olen nautinud nii raamatu lugemist, koertega rannaäärses metsas jalutamas käimist kui ka oma kiisupoisiga tagaaias mõnulemist.




Jõudu uueks töönädalaks ning õnn kaasa kõigile, kes samuti see aasta riigieksameid teevad! Loodame soojade ilmade jätkumisele, kuid ka nädala algusesse lubatav vihm mind eriti ei morjenda, kuna peale seda puhkeb loodus kindlasti veel kaunimalt õitsele :)




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar